Mexicaans foodconcept Alma Libre
strijkt neer in Antwerpen

Alma Libre Antwerpen zorgt voor een zuiders smaakfiësta in een relaxte,huiselijke en ongedwongen sfeer. Tijdens je bezoek aan Alma Libre wacht je een onvergetelijke culinaire ervaring, rechtstreeks vanuit het hart van Mexico naarhet bruisende Antwerpen.

Ontdek de smaak van Mexico

De Mexicaanse keuken is bekend om zijn pittige en kruidige smaken. Ingrediënten zoals chilipepers, knoflook, ui en koriander worden veel gebruikt om gerechten op smaak te brengen.

Tijdens je bezoek aan Alma Libre wacht je dan ook een onvergetelijke smaakvolle ervaring. Denk aan een verrukkelijk assortiment aan Mexicaans streetfood, bereid met verse ingrediënten en volgens de regels van de kunst. Van sappige taco's, de mysterieuze mole, pittige refried beans tot smaakvolle Tinga de pollo. Elk gerecht is een ware smaakexplosie die je meevoert naar de zonnige straatjes van Mexico.

Fast casual dineren

Het idee om informeel en gezellig samen te komen om bij te praten zit diep geworteld in de Mexicaanse keuken en culinaire cultuur. Mexicaanse gerechten lenen zich uitstekend voor dit soort sociale interacties en dat is precies wat je kan verwachten bij Alma Libre. “Onze focus ligt voornamelijk op take-out. Binnen is er plaats voor ongeveer 6 personen. In de lente en zomer kunnen we extra gasten op ons terras ontvangen”, vertelt Karen.

Tequila and mezcal, because no great story starts with a salad

Mezcal, de intrigerende en rokerige neef van tequila. Omdat onbekend vaak onbemind betekent, nodigt Karen iedereen uit om deze unieke variant van de bekende tequila een kans te geven. De zachte textuur, het verrassende rokerige aroma en de diepgang in smaken voeren je mee naar verre, zonnige oorden. Ben je overtuigd? Ook geheel volgens de regels van de kunst wordt deze spirit zelden ‘geshot’. Karen raadt 'the Mexican way' aan, waar men mezcal sipt.

Naast Mezcal vind je ook heerlijke cocktails op de kaart zoals de ‘kiss my spice’. Deze kruidige cocktail schittert in zijn eenvoud en is perfect te combineren met Mexicaanse refried beans.

Binnenin heeft de Pink Painter met hartstocht voor Mexico en een flinke dosis artistiek talent een waar meesterwerk op de muren getoverd die het restaurant een unieke en levendige sfeer geeft. De schildering is een explosie van kleur en symboliek en weerspiegelt de rijke Mexicaanse cultuur en geschiedenis. Het is een levendige viering van de Mexicaanse cultuur die de ziel van Alma Libre tot leven brengt.

Día de los Muertos

De opening van Alma Libre in Antwerpen is niet toevallig gepland op Día de los Muertos op 1 november. Día de los Muertos is geworteld in de inheemse tradities van Mexico. Día de los muertos verwelkomt en eert de zielen van overleden geliefden terwijl ze terugkeren naar de aarde voor een kort bezoek. Het wordt beschouwd als een viering van het leven en een manier om de dood te omarmen als een onvermijdelijk onderdeel van de menselijke reis. Het is een kleurrijk feest waarbij heel wat eten en drinken wordt geofferd.

Laat je betoveren door de kleurrijke en smaakvolle gerechten, waaronder heerlijke nacho's, knapperige taco's, weelderige burrito's, de onweerstaanbare Chicken Mole - een fantastische saus, rijk aan smaak en geschiedenis, mysterieuze Refried Beans, sappige Pulled Pork en de lekkerste margarita’s in town.

Locatie

Scheldestraat 42 in Antwerpen

Openingsuren

Maandag : gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 12u - 22u
Donderdag: 18u - 22u
Vrijdag: 18u - 22u
Zaterdag: 12u - 22u
Zondag: 12u - 21u

Wij zijn open op alle feestdagen!